Täytekakkujen täytteitä


Vadelmamousse

Maitosuklaamousse

4 dl kermaa
200 g Mascarbone
200 g maitosuklaata

Sulata suklaa mikrossa pienissä erissä n. 15sek kerrallaan. Jäähdytä.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita mascarbone sekä sulanut suklaa joukkoon.

Lisää halutessasi vadelma sattumia joukkoon, piristää täytettä kivasti. :)

Pätkismousse


100 g maitosuklaata
140 g pätkistä (1pss)
4 dl kermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
1 ½ dl tomusokeria
½ sitruunan mehu
3 liivatelehtiä

Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri.
Sulata suklaa ja pätkis vesihauteessa ja lisää tuorejuuston sekaan.
Lisää seokseen valmis hieman jäähtynyt liivate. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma.

Tällä ohjeella saat täytteen 24cm kakkuun.




Baileysmousse


3 liivatelehtiä
100g tummaa suklaata
4 dl kermaa
1 prk mascarbone-juustoa
3 rkl sokeria
6 rkl Baileys-likööriä


Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Rouhi suklaa veitsellä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon mascarbone ja sokeri. Kiehauta baileys ja lisää siihen liivatteet. Jäähdytä ja kaada ohuena nauhana täytteeseen kokoajan hyvin sekoittaen. Täyte on halk. 26 cm pohjaan.


Valkosuklaa- ja mustikkamousse


2½ dl kermaa
3 munaa
3/4 dl sokeria
100g valkosuklaata
2 liivatetta
125g rahkaa
1½dl mustikoita
3 liivatetta

Laita liivatteet kylmään veteen 10 minuutiksi.
Nosta (älä purista nesteitä pois) pieneen kattilaan, kiehauta.
Lisää suklaa joukkoon. 

Vaahdota kerma ja vaahdota eri kulhossa munat ja sokeri. Yhdistä.

Ota reilu puolet vaahdosta erilliseen kulhoon 
ja lisää joukkoon suklaa-liivate-seos ohuena nauhana kokoajan sekoittaen.

Soseuta mustikat (pakasteet suosittelen soseuttamaan kohmeisena). 
Lisää mustikkasose ja rahka muna-sokeri-kerma vaahtoon.



Suklaamousse

3 liivatelehtiä
100g tummaa suklaata
4 dl kermaa
1 prk mascarbone-juustoa
3 rkl sokeria
6 rkl Baileys-likööriä


Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Rouhi suklaa veitsellä.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon mascarbone ja sokeri. 
Kiehauta baileys ja lisää siihen liivatteet. 
Jäähdytä ja kaada ohuena nauhana täytteeseen kokoajan hyvin sekoittaen. 
Täyte on halk. 26 cm pohjaan.

Vaniljamousse

2,5 dl kermaa
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200g vaniljatuorejuustoa
0,5 dl vaniljakreemijauhetta


Vatkaa kerma ja vaniljakastike erillisissä kulhoissa kuohkeiksi vaahdoiksi.
Lisää tuorejuusto vatkatun vaniljavaahdon joukkoon hyvin sekoittaen.
Sekoita tuorejuusto-vaniljavaahto sekä kreemijauhe kermanjoukkoon.


Passionmousse

2,5 dl kermaa
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100g tuorejuustoa
5 passionhedelmää
0,5 dl vaniljakreemijauhetta

Halkaise passionhedelmät ja laita hedelmälihat siivilään,
niin että passionhedelmämehu valuu siivilän läpi kulhoon.


Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
Vatkaa toisessa kulhossa vaniljavaahto vaahdoksi.




Lisää tuorejuusto ja valutettu passionhedelmämehu vaniljavaahtoon sekoita tasaiseksi.


Nostele varovasti vaniljakastike-tuorejuusto-passionseos kerman joukkoon. Lisää vaniljakreemijauhe vatkaten moussen joukkoon.


Vaniljakreemijauhe saostaa moussen ja näin ollen liivatetta ei tarvita.













Itse suosin valion vaniljakastiketta


Vadelma-Mascarbone täyte

1 ½ kermaa
½ prk mascaronejuustoa
1/4 dl sokeria
1 iso daim patukka (56g)
100 g suomalaisia vadelmia


Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarbone ja sokeri.

Rouhi daim ja lisää täytteeseen. Voit lisätä jo tässä vaiheessa vadelmat tai jos haluat pitää niiden muodon, niin suosittelen ensin nostamaan täytteen pohjan päälle ja asettele sen jälkeen vasta vadelmat haluamallasi tavalla.



Kinuski-puolukka -täyte

Kinuskikastike:
1½ dl kuohukermaa
1½ dl fariinisokeria

Kerma-tuorejuustovaahto:
1½ dl kuohukermaa
75g maustamatonta tuorejuustoa
1½ liivatelehteä
2 rkl vettä
50-75 g jäisiä puolukoita


Valmista ensin kinuski. Tee kastike mielellään jo edellispäivänä.

Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä vielä 10 minuutin ajan. Anna kastikkeen jäähtyä (kylmä vesihaude auttaa). Siirrä jäähtynyt kastike jääkaappiin. Kastikkeen täytyy olla täysin kylmää ennen vaahdotusta. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Vatkaa kylmä kinuskikastike vaahdoksi ja sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoon. Kiehauta vesi ja laita liivatelehdet sulamaan siihen.
Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon.
Lisää jäiset puolukat, tuoreet puolukat voi ripotella täytteen päälle ja näin puolukat pitävät muotonsa.









Appelsiinimousse


1 prk mascarbonejuustoa
1 prk (312g) säilykemandariineja
1 dl vaniljakreemijauhetta
2,5 dl kermaa
1prk appelsiinituorejuustoa



Valuta mandariineista nesteet.
Soseuta sauvasekoittimella mandariinit, 
poista mahdolliset siemenet.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää kaikki paitsi kreemijauhe ainekset keskenään. 
Kun täyte on tasainen lisää lopuksi kreemijauhe.
Täyte on halkaisijaltaan 24 cm kakun täyttämiseen.














Valkosuklaamousse

100 g valkosuklaata
1 rasia (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
2 valkuaista
4 rkl sokeria

Sulata suklaa mikrossa matalalla teholla. Sekoita välillä.
Vatkaa sähkövatkaimella tuorejuuston joukkoon suklaasula, sitruunamehu ja vaniljasokeri.

Vatkaa valkuaiset sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahto kahdessa erässä varovasti nostellen seoksen joukkoon.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keksi ainekset purkissa

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä