Kinderpiirakka

Kinder-Piirakka

pellillinen

6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua voita
4 munaa

Voikreemi:
150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
2 keltuaista 

Kuorrutus:
300 g maitosuklaata 
25 g valkosuklaata

Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauho keskenään. 
Kiehuta vesi ja sulata voi. Hämmennä nesteet puukauhalla kuivien aineiden joukkoon. 
Lisää puukauhalla sekoittaen vielä munat yksitellen taikinaan.
Paista piirakkaa 35 minuuttia 200 asteessa. 
Jäähdytä piirakkapohja hyvin ennen kreemin ja suklaan laittoa.
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kunnolla vaahdoksi (5 minuuttia). Lisää joukkoon vaniljasokeri. Lisää keltuaiset ja vatkaa vielä hetki. Levitä notkea kreemi jäähdytetyn pohjan päälle ja laita suklaan sulatuksen ajaksi pakasteeseen, jotta lämmin suklaa ja pehmeä kreemi eivät sekoitu keskenään.
Sulata suklaat mikrossa tai vesihauteessa erillisissä astioissa. 
Levitä maitosuklaa nopeasti kovettuneen kreemin päälle. 



Valuta valkosuklaasta raitoja piirakan päälle. 
Marmorikuvion saat vetämällä esimerkiksi sukkapuikon päällä raitoja vielä sulaan suklaaseen.


Ja ei kun syömään!

Kommentit

  1. Aion kokeilla, ihanan näköistä. Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keksi ainekset purkissa

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä

Täytekakkujen täytteitä