Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on huhtikuu, 2014.

Hedelmäkakkuja

Kuva
Sain kunnian tehdä kauniin nuoren naisen 18-vuotisjuhliin kakut. 200 vierasta = 4 kakkua Urakka oli kova, mutta omasta mielestä onnistuin ihan hyvin vai mitä? Valitettavasti itse "pääkakusta" en muistanut kaikessa hälinässä ottaa parempaa kuvaa. Kaikki kakut kylmiössä

Norsukakku

Kuva
1-vuotias tyttö rakastaa pehmo norsuaan ja kirjoja. Täytteeksi toiveena oli Mangomousse ja mikä parhaiten sopii mangon kanssa on tietenkin suklaa. Eli toisena täytteenä suklaamousse.

Kinuski

Kuva
Kinuskissa on niin hyvää kun sen tekee itse. Ja kannattaakin tehdä se huolella että onnistuu, eikä se ole niin vaikeaa kuin jotkut luulee. Tämä ohje riittää halk. 24-26cm kakun päällystämiseen. 2dl fariinisokeria 2dl kuohukermaa  (laktoositonkin käy, vispikermat jättäisin kauppaan) Varmista että kattila on puhdas, ennenkuin alat keittämään kinuskia. Laita fariinisokeri ja kuohukerma kattilaan ja keitä kinuskia 15-20min puolella teholla (asteikolla 1-12 n. 5-6 on hyvä). Kun kinuski alkaa tuntumaan ja näyttämään selkeästi paksulta tee testi. Laita lasiin kylmää vettä ja tiputa tippa lasiin. Jos kinuski leviää eikä sitä saa nostettua ylös lasin pohjalta ehjänä, keitä kinuskia vielä hetki ja toista testi. Vinkki: Kinuskikerma on loistava täyte täytekakun väliin.  Esim. keitä 0,5dl kermaa ja 0,5dl fariinisokeria kinuskiksi, jäähdytä.  Vatkaa 3dl kermaa vaahdoksi, sekoita kinuski ja kerma yhteen. Täytä halk. 24cm kakku.

Taktiikkataulu-kakku

Kuva
Jalkapallon ystävänä olikin mukava saada jalkapallo-aiheinen kakkutilaus. Jalkapallo itsessään on ainakin omasta mielestä aika haasteellinen, joten oli pakko keksiä jotain muuta. Vinkkejä otetaan mielellään vastaan jos joku on keksinyt hyvän taktiikan. Aviomieheni saakin tästä suunnittelutyöstä pisteet, koska tämä loistava idea tuli häneltä. Yhdessä nappulassa tietenkin syntymäpäivä-sankarin pelinumero. Paljon onnea Eetu! Täytteenä kinuskikermaa ja mansikkamoussea

Vaniljakreemi

Aika monesti on tullut kysymyksiä että mitä käytän massan alla.  Vastaus kaikille asiasta kiinnostuneille on vaniljakreemi. (yhden halk. 24cm kakun kuorruttamiseen) 125g voita 250g tomusokeria (n.4dl) 4 tl vaniljauutetta 1 rkl maitoa (laktoosittomiin kakkuihin käytän mehua) Vatkaa pehmennyt voi notkeaksi. Lisää tomusokeri ruokalusikka kerrallaan,  näin täytteestä tulee kuohkeaa ja ilmavaa. Lisää vaniljauute ja maito/mehu.

Täytekakkujen täytteitä

Kuva
Vadelmamousse Maitosuklaamousse 4 dl kermaa 200 g Mascarbone 200 g maitosuklaata Sulata suklaa mikrossa pienissä erissä n. 15sek kerrallaan. Jäähdytä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita mascarbone sekä sulanut suklaa joukkoon. Lisää halutessasi vadelma sattumia joukkoon, piristää täytettä kivasti. :) Pätkismousse 100 g maitosuklaata 140 g pätkistä (1pss) 4 dl kermaa 200 g vaniljatuorejuustoa 1 ½ dl tomusokeria ½ sitruunan mehu 3 liivatelehtiä Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri. Sulata suklaa ja pätkis vesihauteessa ja lisää tuorejuuston sekaan. Lisää seokseen valmis hieman jäähtynyt liivate. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Tällä ohjeella saat täytteen 24cm kakkuun. Baileysmousse 3 liivatelehtiä 100g tummaa suklaata 4 dl kermaa 1 prk mascarbone-juustoa 3 rkl sokeria 6 rkl Baileys-likööriä Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Rouhi suklaa veitsellä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon mascar

Täytekakkupohjat

Moni on näiden vuosien aikana kysynyt mun kakkupohja ohjetta. Pienen viilauksen jälkeen tämä on ainakin mulle toimivin ohje mikä ei petä. Kakkupohja 160g sokeria 5 munaa 185g jauhoja 1tl leivinjauhetta 1tl soodaa 1tl vaniljauutetta Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan oleva 24cm vuoka. Ja laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet yhteen.  Vaahdota sokeri ja munat kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Aikaa menee n. 10min. Sekoita jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi vaniljauute. Nostele jauhoitettuun vuokaan ja paista uunin alatasolla n. 35min. Suklaakakkupohja 6 munaa 200 g tummaa suklaata 150 g huoneenlämpöistä voita 2 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 2 tl leivinjauhetta 2½ dl vehnäjauhoja Sulata suklaa ja voi, Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon jäähtynyt suklaa-voi-seos. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nostele varovasti suklaaseokseen. Paista 175 asteessa 45 minuuttia. Muutama muukin vastaus m

Merenneitokakku

Kuva
Viikonloppuna ihana naapurin tyttö täytti 3-vuotta ja naamiaisjuhliin piti saada hienot kakut. Pienen mietinnän jälkeen mulle tuli idea merenneidosta. Annoimme syntymäpäiväsankarille lahjaksi barbin, joten reikä keskellä barbia varten ja massat pintaan. Täytteenä kakussa on  Mansikkamousse 500g mansikoita 200g vanilja tuorejuustoa 0,5 dl sokeria 2,5 flora kuohua 5 liivatelehteä Laita liivatteet veteen. Soseuta mansikat jos käytät pakastemansikoita, soseuta hieman kohmeisena. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto hyvin sekoittaen. Nosta (älä purista nesteitä pois) liivatteet pieneen kattilaan ja sulata ne hyvin. Anna liivatenesteen hetken jäähtyä. Lisää mansikat ja sokeri kerma-tuorejuustovaahtoon. Kaada liivate ohuena nauhana massan joukkoon kokoajan sekoittaen.