Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on lokakuu, 2014.

"Sex and the city" ja New York -kakku

Kuva
Täytteenä punaherukka mousse

Ristiäiskakkuun koriste

Kuva
Pikkupojan ristiäiskakun koriste

Kinkku-juustosarvet

Kuva
16 kpl 4 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 1/4 tl suolaa 2 dl juustoraastetta 50 g voita 200 g kermaviiliä Täyte 1 muna 3/4 dl juustoraastetta 40 g palvikinkkua pilkottuna ripaus oreganoa ripaus basilikaa ripaus mustapippuria Nypi kuivat aineet ja pehmeä voi keskenään. Lisää kermaviili ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä hetki kylmässä. Sekoita täytteen aineet keskenään. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli pyöreäksi levyksi. Jaa levyt kahdeksaan osaan esim. pitsaleikkurilla ja laita täytettä.  Rullaa sarvet, voitele munalla. Paista 225 asteessa noin 12 - 15 minuuttia uunin keskitasolla.

Brookies

Kuva
      Brownie- taikina 160 g voita 100 g tummaa suklaata 2 1/2 dl sokeria 1/2 tl suolaa 2 tl vaniljauutetta 2 munaa 2 1/2 dl vehnäjauhoja Sulata voi kattilassa. Ota liedeltä ja lisää suklaa voisulaan. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut.  Lisää sokeri, suola, vaniljasokeri, munat ja jauhot. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratun uunivuoan pohjalle, ja esipaista pohjaa 200 asteessa n.10 min. Tee paiston aikana cookie-taikina. Cookie-taikina 125 g voita 1 1/4 dl ruokokidesokeria 1 muna 1 tl leivinjauhetta 1 tl vaniljauutetta 3 dl vehnäjauhoja 80 g suklaarouhetta (itse laitoin tummaa- sekä valkosuklaata) Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna ja vaniljauute. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe ja lisää sitä taikinaan muutamassa erässä, ja lopuksi suklaarouhe. Laita taikina nokareina esipaistetun brownies-pohjan päälle. Jatka paistamista n.13 minuuttia. Anna jäähtyä. Siirrä jääkaappiin viilentymään (tai talvella ulos).

Valkosuklaa pannacotta

Kuva
5 dl kuohukermaa  1 tl vaniljauutetta 100 g valkosuklaata 3 liivatetta Laita liivatteet kylmään veteen. Kuumenna kerma kiehuvaksi, lisää paloiteltu suklaa. Purista vesi pois liivatteista ja lisää ne suklaa-kermaan. Sekoita kunnes liivatteet on sulaneet. Lisää vanilja-uute. Kaada annosmaljoihin, anna jäähtyä ja nosta jäähtyneinä jääkaappiin vähintään 3 tunniksi. Koristele.

Kaurakeksit

Kuva
50 g voita 1 dl sokeria 2 dl kaurahiutaleita 1 rkl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 1 muna Sulata voi ja sokeri kattilassa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Ota voi-sokeri-seos pois liedeltä ja sekoita kuivat aineet joukkoon. Lisää muna. Tee pieniä kekoja lusikalla leivinpaperille.  Keksit leviää paljon joten jätä kekseille hyvin tilaa. Paista 5-7 minuuttia 200 asteessa.

Sokeria suoraan tehtaalta

Kuva
Pienenä tyttönä pääsin monta kertaa käymään sokeritehtaalla. Usein kyllä vain paikan ruokalassa äitini kanssa syömässä. Mutta oli se aina kokemus pienelle tytölle päästä suuren ja kiehtovan tehtaan syövereihin. Näihin mukaviin muistoihin pääsin taas kun sain kotiin asti terveiset Nordic sugarilta minkä kaikki varmasti tuntee paremmin nimellä Suomen sokeri. Nyt pitäisi vielä keksiä mitä kaikkea kivaa näistä tekisi, vinkkejä saa laittaa kommentteihin! Olisi muutenkin mukavaa jos jättäisit pienen kommentin käynnistäsi vaikka toiveista mitä haluaisit blogistani löytyvän.

Tuplasuklaakeksi

Kuva
50 g voita 1 dl muscovado sokeria 1 dl fariinisokeria 2 munanvalkuaista 1 tl vaniljauutetta 1 tl leivinjauhetta 1/4 tl suolaa 2dl vehnäjauhoja 1 tummasuklaa patukka 30 g valkosuklaata Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää pienissä erissä valkuaiset. Lisää vaniljauute.  Sekoita suola ja leivinjauhe jauhoihin ja lisää voi-sokeri-muna vaahdon joukkoon.  Pilko suklaa ja lisää se taikinaan.   Nostele lusikalla kasoja pellille ja paista 225 asteisessa uunissa n. 8 minuuttia.  Keksien pitää jäädä vähän raa'an tuntuiseksi keskeltä.