Lihapiirakka


20 annosta

Taikina
6 dl täysmaitoa 
2 pss kuivahiivaa 
2 rkl öljyä 
2 rkl sokeria 
1 tl suolaa 
n.14 dl hiivaleipäjauhoja

Lämmitä maito, lisää kuivahiiva, öljy, sokeri, suola ja jauhot. 
Vaivaa kimmoisaksi ja kohota lämpimässä 40 min.

Täyte
1 dl puuroriisiä
2 isoa sipulia
2 valkosipulin kynttä
400 g naudan jauhelihaa 
1 rkl viinietikkaa 
1 1/2 tl suolaa 
2 tl sokeria 
1 rkl jauhelihamaustetta 
1/2 tl valkopippuria 
1/2 tl basilikaa 
1/2 tl oreganoa 
1/2 tl meiramia 
1 pkt munkin paistorasvaa

Keitä riisit. Pilko sipulit, kuullota pannulla. Paista jauheliha, mausta ja sekoita kaikki keskenään. Tarkista maku!

Kauli taikina n.1,5 cm vahvaksi ja tee muotilla halkaisijaltaan.
Kastele reunat vedellä ja lisää täyte.
Käytä muottia tai painele reuna kiinni haarukalla ja pistele toinen puoli.
Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa rasva.
Kokeile öljyn kuumuutta taikina nokareella.
Öljy on sopivan kuumaa, jos nokare nousee heti pintaan ja alkaa poreilla.
Lisää reikäkauhan avulla piirakat kattilaan pari piirakkaa kerrallaan
ja paista molemmat puolet kauniin ruskeiksi.
Nosta valmiit piirakat talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu pois.
Nauti!







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keksi ainekset purkissa

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä

Täytekakkujen täytteitä