Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on tammikuu, 2015.

"Kavereille kans" Laskiaispulla

Kuva
Mieheni rakastaa laskiaispullia joten sellaisen päätin tänään leipoa. Jotain uutta halusin tuoda tähän klassikkoon. Halusin tehdä laskiaispullan mikä soveltuisi myös illanistujaisiin, ja tästä jokainen saa omansa. Täältä löydät pulla ohjeen Ohjeesta tulee kaksi pullakiekkoa. Lisäksi tarvitset hilloa ja kermaa Pinnalle halutessasi raesokeria ja/tai tomusokeria

Suklaakeksit

Kuva
Ainekset 200 g voita 1 ½ dl sokeria 3 tl vaniljasokeria 1 kananmuna 2 rkl vaaleaa siirappia 4 ¾ dl vehnäjauhoja 1 ½ rkl tummaa kaakaojauhetta Väliin Maitosuklaata Vaahdota huoneenlämpöinen voi, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää joukkoon kananmuna samalla vatkaten. Lisää sekaan siirappi. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja vaivaa taikina tasaiseksi. Jaa taikina kahteen yhtä isoon osaan ja vaivaa toiseen osaan kaakaojauhe. Kääri kumpikin taikinapala kelmuun ja siirrä ne noin tunniksi jääkaappiin. Kauli taikinapalat n. 3-4 mm paksuiksi levyiksi. Paina muotilla (halk. n. 5 cm) levyistä kuvioita. Tee jokaisen vaalean kuvion keskelle pienellä muotilla aukko. Paista 175 asteessa n. 8 minuuttia. Anna keksien jäähtyä. Levitä hieman Nutellaa tumman keksin päälle ja nosta vaalea keksi kanneksi. Paina varovasti keksit yhteen.  Ohjeen löysin  vaaleanpunainennonparellin  sivulta.

Lihapiirakka

Kuva
20 annosta Taikina 6 dl täysmaitoa  2 pss kuivahiivaa  2 rkl öljyä  2 rkl sokeria  1 tl suolaa  n.14 dl hiivaleipäjauhoja Lämmitä maito, lisää kuivahiiva, öljy, sokeri, suola ja jauhot.  Vaivaa kimmoisaksi ja kohota lämpimässä 40 min. Täyte 1 dl puuroriisiä 2 isoa sipulia 2 valkosipulin kynttä 400 g naudan jauhelihaa  1 rkl viinietikkaa  1 1/2 tl suolaa  2 tl sokeria  1 rkl jauhelihamaustetta  1/2 tl valkopippuria  1/2 tl basilikaa  1/2 tl oreganoa  1/2 tl meiramia  1 pkt munkin paistorasvaa Keitä riisit. Pilko sipulit, kuullota pannulla. Paista jauheliha, mausta ja sekoita kaikki keskenään. Tarkista maku! Kauli taikina n.1,5 cm vahvaksi ja tee muotilla halkaisijaltaan. Kastele reunat vedellä ja lisää täyte. Käytä muottia tai painele reuna kiinni haarukalla ja pistele toinen puoli. Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa rasva. Kokeile öljyn kuumuutta taikina nokareella. Öljy on sopivan kuumaa, jos nokare nousee heti p

Amerikkalaiset suklaahippukeksit / Chocolate chip cookies

Kuva
Tänään on virallinen suklaakakkupäivä. En kumminkaan leiponut tänään kakkua, mutta hyvinkin suklaisia nämäkin. Mutta pieni varoituksen sana: näihin jää koukkuun! Chocolate chip cookies (Alkuperäinen resepti täältä ) 20 kpl  170g voita, huoneenlämpöistä 1 4/5 dl fariinisokeria 3/5 dl sokeria 1 kananmuna, huoneenlämpöinen 2 tl vaniljasokeria 4 3/4 dl vehnäjauhoja 2 tl maissitärkkelystä tai 1,5 tl perunajauhoja 1 tl ruokasoodaa 3 dl (250g) karkeasti rouhittua suklaata (jos haluat minttuisen vihahteen laita vielä ½ dl marianne crushia) Ota voi ja kananmuna ajoissa huoneenlämpöön. Rouhi suklaa veitsellä karkeasti (n. 1 cm paloja). Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda ja maissitärkkelys kulhossa ja laita sivuun.  Vatkaa pehmeä huoneenlämpöinen voi, sokeri ja fariinisokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi, n. 5 minuuttia sähkövatkaimella. Lisää kananmuna ja vaniljasokeri, vatkaa matalalla teholla tasaiseksi taikinaksi.  Lisää myös kuivat ainekset (vehnäjau

Pekoni-kasvispiirakka

Kuva
Mieleni alkoi tehdä lounaaksi jotain suolaista piirakkaa ja tapani mukaan tahdoin jo jollain uudella tavalla tehdä sen. Joten tietenkin piirakasta tuli juuri sellainen mitä kaapista nyt sattui löytymään. Pekonin laitoin täytteeseen oikeastaan vain sen takia, että miehenikin suostuu syömään tätä. :) Joskus näissä kokeiluissa tulee onnistumisia ja lopputuloksena tälläkin kertaa oli hyvin maukas piirakka. POHJA (uunipellillinen) 0,5 dl rypsiöljyä 2 kananmunaa 3 dl vettä 2 dl neljän viljan hiutaleita 4 dl vehnäjauhoja ripaus suolaa 2 tl leivinjauhetta 1 pienehkö porkkana Valmista pohja. Sekoita öljy, munat sekä vesi keskenään sekaisin. Raasta porkkana hienoksi raasteeksi ja lisää joukkoon. Sekoita toisessa kulhossa keskenään hiutaleet, vehnäjauhot, suola ja leivinjauhe. Lisää taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi lastan avulla. Älä vaivaa. Vuoraa korkeareunainen pelti leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan tasaiseksi levyksi. Jätä odottamaan täytteen valmis

Se "paremman luokan" marenkiherkku

Kuva
1 annos marenkia, ohjeen löydät täältä Tee marenki joko yksittäis annoksiksi tai tee näyttävä kranssi. Jäähdytä. Täyte 100 g mascarbonea 100 g vaniljarahkaa 1 rkl sitruunamehua Sekoita täyteaineet keskenään. Puolukkasiirappi 2 dl puolukoita (pakaste) 1/2 dl vettä 1 dl sokeria 1/2 dl siirappia Mittaa puolukkasiirappia varten kattilaan puolukat ja vesi. Kiehauta ja keitä pari minuuttia melko kovalla lämmöllä. Purista puolukat ja neste tiheän siivilän läpi, lusikalla painellen. Kaada puolukoista puristettu neste takaisin kattilaan. Lisää loput siirapin ainekset. Keitä kasaan melko kovalla lämmöllä 5–10 minuuttia. Jos siirapista tulee liian paksua, lisää tilkka nestettä. Anna siirapin jäähtyä, jolloin se sakenee. Kasaa kerroksittain, alkaen marengista. Seuraavaksi täyte ja lopuksi siirappia päälle. Koristele puolukoilla.

Marenki

4 valkuaista 2  ½  dl sokeria ½ tl valkoviinietikkaa Lämmitä vesi kattilassa. Erottele valkuaiset huolellisesti keltuaisista ja laita valkuaiset kulhoon, joka mahtuu olemaan kattilan päällä. Lisää valkuaisten joukkoon sokeri ja valkoviinietikka. Vatkaa seosta hiljalleen vesihauteessa, kunnes seos hieman lämpenee ja sokeri sulaa eikä sokeri enää tunnu vaahdon seassa. Nosta kulho pois vesihauteesta ja jatka vatkaamista, kunnes marenkivaahto on huoneenlämpöistä. Kun marenki on valmis, eli kun se on paksua ja kiiltävää. Pursota tai nostele lusikalla kekoja leivinpaperilla vuoratuille pelleille. Paista marenkeja 120 asteessa noin 1- 1h 15 min. Marenkien on tarkoitus jäädä sisältä hieman tahmeiksi.

Pikkupitsa

Kuva
Jotain viikonloppu herkkua piti saada ja mikä parempaa kuin itsetehty pitsa. Pikkupitsat on jotenkin niin helppo tehdä ja saa enemmän eri täytevaihtoehtoja.. 20 kpl 1½ vettä ½ pss kuivahiivaa (tai 15 g tuorehiivaa) ½ tl suolaa 2 rkl öljyä 3 dl durumjauhoja Tomaattimurskaa Haluamasi täytteet Esim. kinkku, ananas, salami, sipuli Sekoita kuiva hiiva jauhoihin. Lämmitä vesi hieman kädenlämpöistä kuumemmaksi.  Sekoita kaikki aineet sekaisin. Kohota 30 minuuttia. Valmista sillä välin täytteet.  Valuta tomaattimurska siivilässä ja soseuta halutessasi sileäksi (helpompi levittää pohjille).  Kaulitse pohja ½ cm Ota mukilla/lasilla sopivan kokoisia pohjia.  Levitä tomaattimurska ja täytteet

Kukkapulla suklaatäytteellä

Kuva
Olimme poikani kanssa ulkona ja yhtäkkiä hän tokaisi haluavansa suklaapullaa. Ja äitihän teki työtä käskettyä. :) Pulla reseptin löydät täältä . ½ l taikinasta tulee 2 isoa kukkakranssia. Täytteeksi laitoin Maitosuklaalevitettä Kaulitse 4 samankokoista pyöreää levyä. Levitä täyte. Laita uusi kerros päälle. Laita täytettä. Nyt pitäisi olla 3 täytekerrosta.  Lisää viimeinen levy kanneksi. Leikkaa mahdolliset ylijäämäpalat pois. Laita pieni muki/kuppi keskelle ja leikkaa 4 samankokoista osiota. Jaa osio puoliksi. Ja vielä puoliksi. Ota kahdesta osasta kiinni ja kierrä osiot ulospäin toisistaan. Toista sama kaikkien osioiden kanssa. Nipistä osioiden päät yhteen. Voitele munalla. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Pullasta pystyy hienosti repimään sopivia paloja. Nauti!