Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on huhtikuu, 2015.

Vappusimat

Kuva
Halusin tänä vuonna jotain twistiä vappusimaan. Päädyin mansikan sekä mangon makuihin. Kokeile ihmeessä, et pety! 250 g Fariinisokeria 250 g Taloussokeria 2 sitruunaa 600 g haluamaasi marjaa tai hedelmää. esim. mansikoita tai pakasteesta mangoa 4 litraa vettä 1/5 tl hiivaa Lisäksi sokeria, rusinoita Mittaa suureen astiaan sokerit. Pese sitruunat hyvin ja kuori ohuelti sitruunan kuori sokerien joukkoon. Poista sitruunoista valkoinen osa ja siivuta sitruuna. Siivuta myös haluamasi marjat tai hedelmät. Lisää valitsemasi marjat/hedelmät ja sitruunat sokerien joukkoon. Kuumenna puolet vedestä kiehuvaksi. Lisää kiehuva vesi sokerien päälle ja sekoittele. Lisää vielä loput vedet kylmänä joukkoon. Kun vesi on noin +37asteista, lisää hiiva joukkoon. Suojaa astia esimerkiksi pyyhkeellä. Anna käydä huoneenlämmössä vuorokauden ajan. Siivilöi ja pullota sima. Lisää pullotuksessa jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria sekä pullotuksen jälkeen vielä muut

Chrurrot

Churrot 2 1/2 dl vettä 125 g voita 1/4 tl suolaa 2 1/2 dl vehnäjauhoja 3 kananmunaa Paistamiseen ja sokerointiin noin 1l öljyä erikoishienoa sokeria (kanelia) Mittaa kattilaan vesi ja voi. Kuumenna kiehuvaksi niin, että voi sulaa. Sekoita suola vehnäjauhojen joukkoon ja lisää vehnäjauhot kerralla kattilaan. Sekoita voimakkaasti puuhaarukalla. Kun seos alkaa kiinteytyä (muodostaa pallon), niin se on valmis. Anna seoksen jäähtyä noin 10 minuttia ja lisää kananmunat joukkoon yksitellen. Vatkaa voimakkaasti koko ajan joko puuhaarukalla tai sähkövatkaimella. Kun massa on tasaista ja kiiltävää se on valmis. Lusikoi massa pursotuspussiin, jossa on valmiina pieni tähtitylla. Kuumenna kattilassa öljy noin 170-180 asteiseksi ja pursota öljyn joukkoon churro-massaa. Leikkaa aina saksilla massa poikki. Anna kypsentyä öljyssä noin 1-2 minuuttia per puoli ja käännä churro ympäri. Nosta kypsäksi paistettu churro pois öljystä reikäkauhalla ja anna valua hetken

Muistojen Mustikkakukko

Kuva
Koulun käynnistä on jo muutama vuosi, mutta tämä ohje tulee aina mieleen kun ajattelen kouluaikoja. :) Ihanan rukiinen kuori ja mustikkatäyte on täydellinen kombinaatio! 200 g voita 3/4 dl sokeria 1 tl vaniljasokeria 3 1/4 dl ruisjauhoja 3/4 tl leivinjauhetta TÄYTE 8 dl (400 g) pakastemustikoita 1 dl sokeria 1/2 dl perunajauhoja  (Jos käytät tuoreita mustikoita, niin laita vain 1/4 dl) Pinnalle tomusokeria Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää ruisjauho-leivinjauheseos. Erota taikinasta vajaa 2/3 ja taputtele se uunivuoan (halk. 18 - 20 cm) tai annosvuokien pohjalle ja reunoille 3 - 4 cm korkeudelle. Taputtele loppu taikina leivinpaperille kanneksi ja laita se jääkaappiin hetkeksi. Lisää mustikoihin sokeri ja perunajauho. Kaada seos vuokaan.  Tee lopputaikinasta kansi/kannet kukoille ja aseta päälle. Koristeellisemman saat jos teet muotilla koristeita kannen päälle. Paista 200 asteessa n. 40 min. Kun kukot on jäähtynyt, sirottele pinna

Maailman paras pannukakku

Kuva
Pannukakku on ihana välipala/jälkiruoka/iltapala. Tälläkertaa mun pannukakkuun tuli täytettäkin mustikoista, vadelmista ja banaanikin sai oman raitansa. Kokeilin ennen moniakin ohjeita ja sitten löysin jostain tämän. Kokeiluni jälkeen vielä vähän viilasin ohjetta ja tämä pääsi heti reseptikirjaani mistä löytyy paljon aarteita mitä olen kerännyt vuosien aikana. 4 dl vehnäjauhoja 1 tl vaniljasokeria 1 dl sokeria 1 tl suolaa 1 tl leivinjauhetta 8 dl täysmaitoa 2 kananmunaa 50 g voita Halutessasi lisää marjoja pintaan. Sekoita kuivat aineet. Lisää maito, munat sekä sulatettu, jäähtynyt voi. Anna taikinan levätä n.30min. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja paista 200-225 asteessa n. 30 minuuttia.

Rouhepalat

Kuva
Rakastan tuoreita aamu sämpylöitä. Tämä ohje on yksinkertaisesti niin hyvä, maukas ja helppo että voit tehdä sen vaikka puoli unissasi. :) Ei tule sotkua, mitä joutuu siivoamaan puolet ajasta. 5 dl maitoa 2 tl suolaa 2 rkl leipäsiirappia tai hunajaa 1 dl auringonkukansiemeniä 1 ps kuivahiivaa 11 dl rouheinen sämpyläjauho  (itse suosin sunnuntai-merkkiä näissä) 1 dl rypsiöljyä Pinnalle: Voitelu vedellä ja siemeniä pintaan Lämmitä maito 42 asteiseksi.  Lisää suola ja hunaja. Sekoita kuivahiiva pariin desiin jauhoja ja sekoita jauhoseos maitoon. Lisää siemenet ja öljy. Lisää jauhot pienissä erissä.  (Jos haluat tehdä toisistaan irtonaisia sämpylöitä, lisää taikinaan 2 dl enemmän jauhoja kuin ohjeessa) Kohota 30 min lämpimässä uunissa (asteita n. 50) Taputtele taikina neliön muotoon ja paina veitsellä neliöt. Ensin puoliksi ja siitä puoliksi, kunnes palat ovat halutun kokoisia. Laita uuni 200 asteeseen ja anna sen aikaa taikinapalojen vi

Piilokuviokakku

Kuva
Perustaikina: 225 g voita tai margariinia 3 dl sokeria 3 munaa 5 dl vehnäjauhoja 3 tl leivinjauhetta 2 dl kermaa Tumma taikina: 1/3 perustaikinasta 2 rkl kaakaojauhetta Vaalea taikina: 2/3 perustaikinasta 1 sitruunan kuoriraaste ½ dl sitruunan mehua Kuorrute: 35 g voita 120 g tummaa suklaata Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää taikinaan jauhoseos vuorotellen kevytkerman kanssa. Erota taikinasta kolmasosa ja lisää siihen kaakaojauhe. Levitä pellille leivinpaperin päälle 1 cm:n paksuiseksi levyksi. Paista 200 asteessa noin 13 minuuttia. Jäähdytä. Viimeistele tumman taikinan kypsyessä vaalea taikina. Pese sitruuna huolellisesti. Raasta kuori ja purista mehu. Sekoita kuoriraaste ja mehu taikinaan. Voitele ja korppujauhota leipävuoka (tilavuus 1,5 litraa). Levitä pohjalle 1 cm vaaleaa taikinaa. Ota tummasta kakkupohjasta muotilla kuvioita. Laita kuviot vuokaan tiiv

Pitsamuffinssi

Kuva
Pitsa on aina hyvää ja maistuu kaikille. Pitsamuffinssi on hyvä illanistujaisiin tai muuten vain herkutteluun. Tee kuin normaalipitsa, täältä löydät ohjeeni pitsapohjaan. Täytteet voit valita makusi mukaan. Esimerkiksi, salami-ananas-sipuli, kinkku-paprika-katkarapu. Kauli iso levy, laita täytteesi ja rullaa rullaksi. Leikkaa n. 1½ cm paloiksi ja asettele ne muffinssivuokaan. Laita juustoa pinnalle. Paista 250 asteessa n.10min, kunnes on saanut väriä.

Dallaspulla

Kuva
Kauheasti alkoi pullahammasta kolottaa ja omaan makuun sopii parhaiten joko voisilmäpullat tai dallaspullat. Mieheni ehdotti kaupan pakastehyllyllä käyntiä. Vaikka nekin on ihan hyviä, päätin kumminkin tehdä itse että saan kumpaakin laatua. :) Mikä parasta, kuin lämmin pulla ja kylmä maito sateisena päivänä? ½ annosta pullataikinaa 100 g voita 1 ps vaniljakastikeaineksia ½ dl sokeria 200 g vaniljarahkaa 1 muna Pinnalle tomusokeria Sulata voi. Sekoita joukkoon sokeri, vaniljarahka, muna ja viimeisenä vaniljakastike ainekset. Kauli taikina suureksi levyksi. Lusikoi täyte nokareita taikinalevyn päälle. Levitä sitten tasaisesti. Kieritä taikinalevy rullalle. Leikkaa taikinapötkö 10-20 palaan. Jos käytät leivos/muffinssivuokia, jätä kasvuvaraa. Pullat leviää vielä reilusti uunissa. Anna pullien kohota vielä 20-30 minuuttia. Voitele munalla. Paista pullia 200 asteessa pullien koosta riippuen 10-15 minuuttia.