Rahkamunkit Dumle sydämellä
Vielä meidän perheessä ei olla kyllästytty munkkeihin, joten vielä jaksaa yhden satsin leipoa.
Mutta tälläkertaa piti tehdä jotain uutta.
2 dl vettä
50 g voita
250g maitorahkaa
2 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl kardemummaa
1 muna
n. 10 dl jauhoja
Dumlekarkkeja
Munkinpaistorasvaa tai rypsiöljyä
Siro sokeria
Kuumenna vesi ja voi mikrossa kuumaksi. Lisää rahka. Näin nesteestä tulee sopivan lämmintä hiivalle. Lisää siis hiiva vesi-voi-rahka seokseen. Mausta ja sekoita muna joukkoon. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja työstä kimmoisaksi taikinaksi. Anna nousta 30min. Puolita Dumlekarkit ja paina karkki taikinan sisälle. Pyöritä taikinasta n. 40g painoisia pikkupullia. Laita rasva kuumenemaan. Rasva on valmiina 175-180 asteisena.
Paista munkit kauniin ruskeaksi välillä kääntäen.
Nosta reikäkauhalla munkit talouspaperin päälle. Laita sokeria syvään lautaseen ja pyörittele lämpimät munkit yksitellen sokerissa.
Mutta tälläkertaa piti tehdä jotain uutta.
2 dl vettä
50 g voita
250g maitorahkaa
2 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl kardemummaa
1 muna
n. 10 dl jauhoja
Dumlekarkkeja
Munkinpaistorasvaa tai rypsiöljyä
Siro sokeria
Kuumenna vesi ja voi mikrossa kuumaksi. Lisää rahka. Näin nesteestä tulee sopivan lämmintä hiivalle. Lisää siis hiiva vesi-voi-rahka seokseen. Mausta ja sekoita muna joukkoon. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja työstä kimmoisaksi taikinaksi. Anna nousta 30min. Puolita Dumlekarkit ja paina karkki taikinan sisälle. Pyöritä taikinasta n. 40g painoisia pikkupullia. Laita rasva kuumenemaan. Rasva on valmiina 175-180 asteisena.
Paista munkit kauniin ruskeaksi välillä kääntäen.
Nosta reikäkauhalla munkit talouspaperin päälle. Laita sokeria syvään lautaseen ja pyörittele lämpimät munkit yksitellen sokerissa.
Oi mikä idea! ♥ Taatusti ihan yli-ihania munkkeja nämä! ♥
VastaaPoistaPakko myöntää että nämä ei jäänyt pöydälle vanhentumaan. :)
Poista