Taikapannari

Taikapannarin kerrosmainen herkku on jäänyt mieleen monista keskusteluista
ja aina olen miettinyt että sitä haluan kokeilla.
Tämä herkku pääsi meidän iltapalapöytään paraatipaikalle.
Ohjeen löysin Maku.fi sivustolta.
Teemme kyllä tätä toistekkin!!

115 g voita
5 dl maitoa
4 kpl muna
2 1/2 dl tomusokeria
1/4 tl omenaviinietikkaa
1 3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria




Laita uuni lämpenemään 165 asteeseen. Vuoraa 20x20-senttinen neliövuoka leivinpaperilla.
Sulata voi ja maito kattilassa tai mikrossa. Vaahdota keltuainen tomusokerin kanssa vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.Toisessa kulhossa vatkaa valkuaiset napakaksi vaahdoksi, kääntele vaahdon joukkoon omenaviinietikka.

Lisää hieman jäähtynyt voi-maitosula keltuaisvaahdon joukkoon, taikina tulee olemaan todella vetistä joten sekoita käsin. Lisää joukkoon myös vaniljasokeri. Siivilöi sekaan vehnäjauho ja sekoita tasaiseksi.

Kääntele valkuaisvaahto taikinan joukkoon kärsivällisesti. Taikina on vetistä ja valkuaisvaahto ei aluksi tunnu sekoittuvan joukkoon, mutta kärsivällisillä ja hellävaraisilla liikkeillä valkuaisvaahto sekoittuu taikinaan. Hankkiudu eroon isoimmista möykyistä, pieniä kokkareita taikinaan saa jäädä.

Kaada taikina vuokaan, paista uunissa 1 tunnin ajan. Kypsynyt leivonnainen on pinnalta ruskea ja hieman ryppyinen ja vuokaa heiluttaessa taikina ei hylly kauhean paljoa.

Anna leivoksen jäähtyä huoneenlämmössä täysin, sirottele päälle reilusti tomusokeria.
Nauti sellaisenaan tai marjojen kanssa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keksi ainekset purkissa

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä

Täytekakkujen täytteitä