Kinderjuustokakku


Tämä kakku ei jätä ketään kylmäksi!

Pohja;
1 pötkö dominokeksejä
50 g voita

Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
250 g valkosuklaata


Maitosuklaavaahto:
2 dl kuohukermaa
150 g maitosuklaata



Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.

Valmista ensin pohja. Murskaa suklaakeksit hienoksi kulhossa.
Sulata voi kattilassa tai mikrossa ja sekoita keksimuruihin.
Painele irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin kovettumaan.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa lyhyitä aikoja kerrallaan.
Nosta kerma-tuorejuustoseosta pari lusikallista sulaneen suklaa joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Toimi näin kunnes kaikki on sekoitettu yhteen.

Nosta liivatteet vedestä (älä purista vesiä pois) ja laita kattilaan. Sulata liivatteet liedellä.
Kaada täytteen sekaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Valmista maitosuklaavaahto juuri ennen kun otat kakun jääkaapista. Sulata maitosuklaa vesihauteessa tai mikrossa lyhyitä aikoja kerrallaan. Vispaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Valuta sulanut suklaa hitaasti kerman joukkoon edelleen vispaten.

Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluastialle. Pursota tai nostele päälle maitosuklaavaahto.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keksi ainekset purkissa

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä

Täytekakkujen täytteitä