Tyrnimarenki ja suklaakuppikakut tyrnikuorrutteella

Pitkästä aikaian taas täällä. :)
Kesälomani "hieman" venähti melkein jouluun asti.
Paljon on keittiössäni tapahtunut ja paljon uusia ohjeita jaettavan.
Kävin I love me -messuilla  lokakuussa rakkaan ystäväni kanssa ja sain paljon hyviä ideoita.
Yksi tuote sai mielenkiintoni heräämään ja pakko oli heti pistää testiin.
Nimittäin Biokian tyrnijauhe. http://www.biokia.fi/tuotteet/tyrnijauhe/
Suosittelen kokeilemaan!
Kuvassa tyrni- sekä marjamixjauheista
tehtyjä marenkeja 

Tyrnimarengit

4 kananmunan valkuaista
2,5 dl sokeria
3 ml etikkaa
1 tl tyrnijauhetta
keltaista väriainetta 2 tippaa
Laita uuni lämpenemään kiertoilmalle 100 asteseen. 
Vaahdota valkuaiset sekä etikka kovaksi vaahdoksi 
puhtaassa ja kuivassa metallikulhossa.
Lisää sokeri vähitellen valkuaisvaahtoon. 
Kun vaahto pysyy kallistamalla kulhossa marenki on valmista. 
Lisää sen jälkeen tyrnijauhe sekä keltainen väriaine.
Pursota pellille tai nostele lusikalla mielesi mukaan Paista 35 min. 
Sammuta uuni, avaa uunin luukku ja jätä marengit uuniin jälkilämmölle.





Suklaa-tyrnikuppikakut

120 g tummaa suklaata
120 g voita
250 g  sokeria
3 munaa (L)
100 g vehnäjauhoja

Aseta paperivuoat pellille. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
Sulata voi ja suklaa mikrossa. Sekoita välillä. Anna jäähtyä hetki.
Sekoita joukkoon sokeri. Riko kananmunat joukkoon yksi kerrallaan. 
Sekoita hyvin kananmunan lisäämisen jälkeen. Lisää joukkoon jauhot.
Pursota taikina muotteihin.
Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Italialainen voi-marenkikreemi

2 valkuaista
1,5dl sokeria
180g voita
0,3dl vettä

2 tl tyrnijauhetta.

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi (metallikulhossa).
Laita vesi ja sokeri kattilaan. Lämmitä seos 121 asteiseksi. Siirappia ei saa keittovaiheessa sekoittaa, mutta jos siirappi alkaa kristalloitua, voi kattilan reunoja sivellä veteen kostutetulla pullasudilla.
Lisää siirappi välittömästi valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan maksiminopeudella vatkaten. 
Kaada siirappi niin, että se valuu kulhon reunaa pitkin kreemin joukkoon. Ei siis suoraan kreemiin. 
Vaahdota seosta, kunnes kulho on kädenlämpöinen.
Pilko voi pieniksi palasiksi ja lisää niitä yksitelleen valkuaisvaahtoon. Sekoita seosta, kunnes se on kuohkeaa ja kreemimäistä. Seos käy välissä hieman rakeisennäköisenä, mutta tätä ei kannata säikähtää. Kreemi ei ole pilalla, se ei vain ole vielä valmis. Kreemiä saa vaahdottaa varmaan ainakin 5min. Sitten se on valmista.
Alkuperäinen ohje kakkumonsterinkakut

Lisää italialaiseen voi-marenkikreemiin 
2 tl tyrnijauhetta.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keksi ainekset purkissa

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä

Täytekakkujen täytteitä