Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on huhtikuu, 2016.

StarWars kakku

Kuva
Tämä on toinen starwars-teeman mukainen kakku. Syntymäpäiväsankari halusi saman teeman kuin viime vuonna, joten tänä vuonna piti edes yrittää pistää paremmaksi. :) Tämännäköinen oli viime vuoden kakku . Mitä mieltä olet, onnistuinko parantamaan? Äiti päätti täytteen ja omasta mielestäni hyvin päättikin. Toiveena oli marjaisa-valkosuklainen täyte. Et tarvitse liivatetta, koska suklaa tekee täytteestä sopivan jämäkkää.  Tämä täyte riittää 10hlön kakun täytteeksi. 100 g valkosuklaata  2 ½ dl kermaa 250 g mascarponea rasiallinen tuoreita vadelmia Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.  Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja lisää mascarpone joukkoon. Lisää jäähtynyt suklaa joukkoon, sekoita tasaiseksi. Nostele vielä vadelmat mukaan seokseen. Maista ja lisää makeutta tarvittaessa.

Mehevät munkit

Kuva
Kiitos naapurille kuvasta ja munkkien tuhoamisavusta :) 5 dl maitoa tai vettä 2 pss kuivahiivaa 1 kananmuna 2 dl sokeria 1 rkl kardemummaa 1 tl suolaa 2 dl öljyä 14 dl vehnäjauhoja paistamiseen: Munkkirasvaa tai rypsiöljyä Pinnalle: Siro sokeria Lämmitä maito vähän kädenlämpöiseksi. Lisää maidon sekaan hiiva, sokeri, kardemumma, kananmuna, suola ja öljy sekä 7dl vehnäjauhoja ja sekoita hyvin. Välikohota 10min ja lisää sen jälkeen loput vehnäjauhot. Jatka kohotusta 30min. Laita paistorasva kuumenemään. Käytä paistomittaria, rasva on valmis paistamiseen 180 asteisena. Kumihanskoja tai öljyä käsissä käyttäen saat munkit pyöritettyä ilman käsien tahmaamista ja mielestäni munkkien pinnastakin tulee näin sileämpi. Öljyä leivinpaperi. Halutessasi punnitse taikina, pyöritä palloiksi ja laita odottamaan rasvan kuumemistä öljytylle leivinpaperille. Nostele reikäkauhalla (tai niinkuin minä survimella :) ) munkit kuumaan rasvaan paistumaan. Käännä kun munkki on kauniin rus

Kylmäsavulohi tuorejuustokakku

Kuva
150 g saaristolaisleipää 40 g voita Murskaa leipä jauheeksi. Sulata voi ja sekoita leivänmurujen joukkoon. Kelmuta leipävuoka tai käytä irtopohjavuokaa. Painele massa pohjalle ja pistä jääkaappiin odottamaan. 1 liivatelehti 1 rkl sitruunamehua 300 g kylmäsavulohta pieni punasipuli hienonnettuna 200 g cremé fraiche 200 g lohi tai katkarapu maustettua tuorejuustoa 0,5 dl tuoretta tilliä hienonnettuna (ei varsia) 1 tl sitruunapippuria ½ tl suolaa myllystä ½ tl sokeria Laita liivatelehti kylmään veteen 10 minuutiksi. Pilko sipuli sekä lohi pieneksi.Pehmennä tuorejuusto ja lisää crème fraiche. Sekoita Lohi-sipuli ja tuorejuusto crème fraiche sekaisin. Mausta. Laita liivatelehti ja sitruunamehu kattilaan ja kuumenna niin että liivatelehti sulaa. Lisää jäähtynyt liivate ohuena nauhana massan joukkoon. Ota pohja jääkaapista ja kaada massa tasaiseksi pinnaksi päälle. Anna maustua seuraavaan päivään. Koristele: Kylmäsavulohi viipaleilla, sitruunan se

Marenkinen jälkiruoka

Kuva
Saimme yllätysvieraita viikonloppuna. Äkkiä vilkaisu kaappeihin, onneksi olin edellisviikolla kaivannut jotain herkkua ja päättänyt tehdä marenkeja. Niistä saa jo koostettua ihanan ja näyttävän jälkiruoan muutamassa minuutissa. Jos kaapistani olisi löytynyt, olisin halunnut tähän vielä suklaakastiketta. Ehkä ensi kerralla? 100 g mascarponea 1 dl kermaa Sokeria maun mukaan 1 dl marjoja Marenkeja Vatkaa kerma sekä mascarpone kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta sokerilla. Murskaa muutama marenki ja nostele esimerkiksi viinilasiin kerroksittain muiden täytteiden kanssa.