Helppo ja maukas gluteeniton kakkupohja

Olen etsinyt jo pitkään täydellistä kakkupohjaa. Henkilökohtaisesti en välitä sellaisesta höttöisestä pohjasta, vaan toivon pohjaan hieman rakennetta. Ja että se on helposti muokattavissa.
Ja huomasin sattumalta Sunnuntai gluteenittoman jauhopussin takaa löytyvää kakkupohjan ohjetta.
Siinä se oli. Helppo, muokattava ja maukas kakkupohjan ohje. 

Tässä teillekkin oma löytöni pienillä muokkauksilla.
Pohja on 8-10 hengelle mitoitettu.

150 g voita
1½ dl vesi
3 dl sokeria
3 dl sunnuntai Gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 munaa

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhoja haluamasi vuoka. Pyöreää vuokaa käyttäessäsi halkaisija on 24cm. Tai vuoraa vuoka leivinpaperilla, mikä ikinä on itsellesi toimivampi tapa. 

Sulata voi kattilassa ja mittaa joukkoon vesi. Kuumenna kiehuvaksi. 
Sekoita sokeri ja kuivat aineet keskenään. Riko munat ja vatkaa rakenne rikki. Ei tarvitse vaahdottaa.

Kaada kuivien aineiden joukkoon munaseos ja lopuksi kuuma vesi-rasvaseos. Vatkaa hyvin, kuivat aineet jäävät helposti kulhon pohjalle. Voi halutessasi käyttää sähkövatkainta. 

Kaada vuokaan ja paista n. 50min. 

Huomio lähinnä itselle tähän, että kuva olisi kiva! :D

Vink. Suklaisen kakkupohjan saat lisäämällä taikinaan 3 rkl tummaa kaakaojauhetta.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keksi ainekset purkissa

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä

Täytekakkujen täytteitä